Ronald R.
De betere versie van een gem razor ik vind hem echt een topper
05 Mar 2020
Uw review toevoegen

RazoRock 
Hawk Single Edge Razor - Electric Blue

€39,90
Morgen in huis
Nog 3 op voorraad
Kies een optie
Voor 21:00 besteld?
Op werkdagen, morgen in huis.
Gratis verzending
Bij een bestelling vanaf €20,-
Wij scoren een /10
Beoordeeld door onze klanten
De tofste producten!
van prestigieuze en premium merken

Omschrijving:

Het resultaat van het RazoRock Hawk-project, de Safety Razor - Hawk Electric Blue.

Het project begon met de droom van RazoRock om een betaalbaar Single-Edge (SE) -scheermes te maken, maar dat leek makkelijker als gedaan. Er werd begonnen met het kiezen van het juiste scheermesje, de keuze viel op de Feather SE blades uit de Artist-Club lijn. Één van de beste SE messen op de markt en van hoge kwaliteit. Er is bij dit type mes geen ruimte voor speling en marges, het mesje moet precies in de Safety Razor passen; dit vereiste dat het scheerapparaat werd gemaakt met behulp van CNC-bewerking en het vinden van de juiste bewerkingspartner die het scheerapparaat kon maken (tegen de juiste kosten) duurde veel langer dan verwacht.

Enkele partners hebben testen gedraaid die het aanvankelijk enthousiast waren maar later van gedachten veranderden nadat ze zich het werk en de vereiste precisie hadden gerealiseerd. Uiteindelijk is het gelukt en is het resultaat er eentje om zijn erg blij mee te zijn. Ook de verkoopprijs is heel redelijk, waar andere merken voor CNC gefressde messen al snel tussen de € 50 - 100 vragen, houdt RazoRock het onder de € 40.

De RazoRock Hawk is CNC gefreesd uit 6061 billet en aluminium staaf. Aluminium werd gekozen om twee redenen; reden nummer één, het is veel lichter, waardoor het totale gewicht van het scheermes omlaag gaat. Deze blades in Artist Club-stijl zijn erg scherp en een lichter scheermes geeft de gebruiker meer controle over de agressie van de scheerbeurt; reden nummer twee, aluminium is veel sneller en minder duur om te bewerken. RazoRock voelde dat veel heren met de scheerapparaten van onze concurrenten uit de markt werden geprijsd en ze een betaalbaar alternatief wilden aanbieden.

* Als u nog nooit eerder een SE-scheermes hebt gebruikt, dring ik er bij u op aan langzaam te beginnen en geen overdreven druk uit te oefenen met het scheerapparaat. De SE-messen zijn dikker, scherper en stijver dan een DEB mesje en vereisen een beetje een leercurve. Gebruik het scheermes voor 12-15 scheerbeurten op een rij voordat u beoordeelt of u van SE-scheren houdt of niet. Als je met enige hulp wilt beginnnen, kun je het beste beginnen met de FEATHER Pro Guard Blade. Over deze messen dit een heel dun draadje die het mes iets minder agressief maakt.

** Zorg er bij het monteren van het scheerapparaat en het indraaien van het handvat op de kop dat je niet te veel kracht uitoefent, omdat aluminium zachter is dan staal kan het makkelijker beschadigd raken. Aluminium op aluminium kan piepen en een beetje ruw zijn, u kunt een druppel minerale olie op het schroefdraad aanbrengen voor een soepelere werking. Wanneer ik het handvat met een ingebracht mes erop schroef, raad ik u aan om het scheermes in een dikke handdoek te houden, voor het geval dat het uit de handen glipt. MESSEN ZIJN SCHERP, dus wees voorzichtig wanneer je het mes in je scheerapparaat verwisselt!

Specifitcaties:

Gewicht: 37 gram
Handvat: 90 mm lang en 12 mm in diameter

Aanbevolen Mesjes:

FEATHER Professional Blade (ook bekend als Artist Club Professional) > Bekijk
FEATHER Pro Guard Blade (ook bekend als Artist Club Pro Guard) > Bekijk
KAI Captain Titan Mild (ook bekend als KAI Pinks) > Eind Juli leverbaar
KAI Captain Titan Mild Protouch MG Blade (bewaakt mes) > Eind Juli leverbaar

FEATHER Professional Super Blades werken ook, maar maken het scheermes zeer agressief en ik zou ze niet aanbevelen. FEATHER Professional LIGHT-bladen werken niet in de Hawk.

5 sterren uit 1 review
Uw review toevoegen