Terug
83 products
Terug
83 products

Reuzel

Het merk welke de Pomade weer op de kaart heeft gezet en Schorem Haarsnijders en Barbiers, die gasten uit Rotterdam die in hun eentje de barbier weer op de kaart hebben gezet, althans voor ons, hebben daar flink aan bijgedragen. Het is namelijk een samenwerking tussen de Amerikaanse fabrikant en Schorem.

Pomade

Alleen de naam spreekt al boekdelen. Reuzel is het oude bekende vet van varkens, wat vroeger de basis was voor een lekker vet haarproduct, oftewel een Pomade. De Pomade van Schorem is alles behalve een vet, dierlijk product, maar juist een fijne, goed smeerbare Pomade verkrijgbaar in meerdere varianten. Het lijkt in de verste verte niet meer op de ouderwetse jaren 20 Pomade.

Pomade heeft weinig met dieren te maken, maar is een verbastering van het Franse woord voor appel. Hij schijnt dat de Pomade's vroegen werden voorzien van een frisse appelgeur. Die van Reuzel ruikt niet naar appel maar naar onder andere Kokosnoot, Pepermunt en andere eigentijdse geuren.

Toen wij begonnen met de verkoop van pomades, was deze alleen nog maar in de Rode en de Groene variant. Inmiddels is er een compleet assortiment met alles wat je in de badkamer gebruikt.

De basis is natuurlijk gelegd met de Pomade, deze is verkrijgbaar in inmiddels 7 smaken:

Green Grease Medium Hold

Een Pomade op olie basis product met beeswax, de Green Grease Medium Hold. Redelijk vette pomade met een medium hold en medium glans.

Red High Sheen

Tegenover de op olie-basis, staat de Red High Sheen op water-basis. Persoonlijk vind ik dit een goede combinatie tussen een vette pomade en een lichte gel. Ga je voor een hoge glans, dan kun je deze pomade aanbrengen in vochtig haar. Hij glimt dan als nooit tevoren!

Pink Grease Heavy Hold

Hun nieuwste Pomade op olie-basis, de Pink Grease Heavy Hold. Deze roze variant van de Pomade is een op olie gebaseerde Pomade met een Heavy Hold en een Medium Shine.

Blue Strong Hold

Na de lancering van de Green, Red en de Pink bleef er nog één belangrijke taak over, een water-basis Pomade met een High Hold. Deze kwam er in de vorm van de Blue Strong Hold, water-basis Pomade met een High Hold en een Medium Shine.

De Fiber Pomade

Een Medium hold styling die je haren meer volume en textuur geeft met een natuurlijke matte finish. De Styling is zoals een echte Pomade flexibel en droogt niet in de haren.

De Clay Matte Pomade

creme-achtige Clay, met een Matte Finish en toch nog die flexibele hold. De Finish is matter dan de Fiber Pomade en de Hold is Strong. Toch blijft de Clay flexibel en uitermate geschikt voor kortere haartypes.

De Extreme Hold Pomade

Deze Pomade geeft een hoge hold en nog steeds een matte finish. Vergelijk dit product niet met de Blue of de Pink, het is echt een opvolging van de Clay en de Fiber.

Haarverzorging

De basis voor een goed merk is natuurlijk geboren met deze fijne Pomades. Daarnaast zijn goede producten die de Pomade ook weer uit jouw haren kunnen wassen en je haren kunnen verzorgen ook niet onbelangrijk. Daarvoor is de Scrub Shampoo ontwikkeld, ideaal voor het uitwassen van olie-basis Pomades. De Daily Shampoo voor het uitwassen van water-basis producten en de Daily Conditioner voor de dagelijkse verzorging van de haren en hoofdhuid.

Naast deze reiniging bevat de haarverzorging-lijn ook een Hair Tonic voor het her-activeren van de olie-basis Pomade. Een Grooming Tonic voor het stijlen en föhnen van jouw haar en een Fiber Gel.

Beard & Shave Lijn

Scheren en Baardverzorging is net zo belangrijk als haarverzorging en mag niet ontbreken bij een goede barbier of in de badkamer. Daarom voorziet het merk ook op dit vlak ons graag van de beste producten. Deze lijn bestaat uit de Shave Cream, Astringent Foam, Beard Balm en de revolutionaire Beard Foam.