Terug
63 products
-10%
Bestseller
€12,95
€11,65
-10%
Bestseller
€18,95
€17,05
-10%
Bestseller
€13,95
€12,55
-10%
Bestseller
€16,95
€15,25
-10%
€17,95
€16,15
-10%
Bestseller
€13,50
€12,15
-10%
€19,95
€17,95
-10%
€19,95
€17,95
-10%
€14,95
€13,45
-10%
€16,95
€15,25
-10%
€10,95
€9,85
-10%
Bestseller
€14,95
€13,45
-10%
€14,95
€13,45
Terug
63 products

Reuzel

Grondleggers van de eerste echte barbierszaak in Nederland zijn Leen & Bertus van Schorem Haarsnijder & Barbier. Vakidioten die naast hun pionierswerk te Rotterdam onder de naam Reuzel, in hun eigen lab next level pomades zijn gaan produceren. Waaronder deze legendarische Reuzel Blue Strong Hold Pomade.­

Het Hollandse Reuzel heeft, naast de ook erg populaire Reuzel Pomade Rood dito vernuftige Clay, Aftershave, Tonic en meer uitzonderlijke haar- en huidverzorgingsproducten ontwikkeld.

 

Wat is Reuzel Pomade?

Pomade Reuzel klinkt wat ranzig maar dat is het in dit geval niet. Reuzel betekent ook wel varkensvet. Dit diende vroeger als basis voor een lekker vet haarproduct, oftewel pomade reuzel. De mannen van Schorem creëerden een allesbehalve vet, dierlijk product, maar juist een goed uitsmeerbare pomade Reuzel in meerdere varianten.

Het lijkt in de verste verte niet meer op de ouderwetse jaren’20 pomade. Dit haarstylingsproduct heeft ook niets meer met varkens te maken. Pomade is een verbastering van het Franse woord voor appel. Het schijnt namelijk dat pomade’s vroeger werden voorzien van een frisse appelgeur.

De verfijnde pomades van Reuzel ruiken naar Kokosnoot, Pepermunt, Vanille en andere eigentijdse geuren. De juiste Reuzel pomade kopen voorzien van jouw favoriete geur is dus geen enkel probleem!

 

Welke Reuzel pomade is geschikt voor mijn haar?

Reuzel heeft een 7-tal toffe pomade smaken op de planken met elk hun typische eigenschappen. Hieronder kun je precies zien welk type pomade Reuzel het best bij jouw kapsel past:

 

Green Grease Medium Hold

Een pomade op olie basis met beeswax is de Green Grease Medium Hold. Door de aanwezigheid van bijenwas betreft dit een redelijk vette pomade met een medium hold en medium glans. De Green Grease is geschikt voor alle haartypes.

 

Red High Sheen

Als tegenhanger van de op oliebasis pomade, staat hier de Red High Sheen op waterbasis. Dit vinden wij persoonlijk een goede combinatie tussen een vette pomade en een lichte gel. Deze pomade is geschikt voor alle haartypes. Ga je voor een hoge glans, breng dan deze pomade aan in vochtig haar. Dan glimt je kapsel als nooit tevoren!

 

Pink Grease Heavy Hold

De nieuwste pomade op oliebasis die Schorem heeft ontwikkeld is de Pink Grease Heavy Hold. Deze roze variant is een op olie gebaseerde pomade met een heavy hold en een medium shine. Zeer geschikt voor dik, ruw en lastig te temmen haar.

 

Blue Strong Hold

Na de lancering van de Green, Red en de Pink bleef er nog één belangrijke taak voor Reuzel over: het monteren van een pomade op waterbasis met een high hold. Deze kwam er in de Blue Strong Hold, waterbasis pomade met een medium shine. In principe geschikt voor elk haartype maar werkt juist erg goed als je dik, grof haar vol textuur hebt.

 

Fiber Pomade

Een medium hold styling die je haren meer volume en textuur geeft met een natuurlijke matte finish. De styling is zoals een echte pomade betaamd: flexibel en droogt niet uit in je haren. Geschikt voor medium tot dik haar.

 

Clay Matte Pomade

Deze Reuzel Matte Clay Pomade is een crème-achtige clay, met een matte finish en toch die flexibele hold. De finish is matter dan de Fiber Pomade en de hold is strong. Toch blijft de clay flexibel en is uitermate geschikt voor kortere en weerbarstige haartypes.

 

Extreme Hold Matte Pomade

Deze pomade geeft een hoge hold en nog steeds een matte finish. Vergelijk dit product niet met de Blue of de Pink. Het is namelijk echt de opvolger voor de Reuzel Clay Pomade en de Reuzel Fiber Pomade. Zeer geschikt voor het stylen van dik en ruw haar.

 

Reuzel Haarverzorging

Pomade op waterbasis is gemakkelijk met warm water uit je haar te wassen. De versies met oliën en beeswax zijn beter te verwijderen met een voedende shampoo die je haren het liefst tot in de vezel verzorgt. Reuzel heeft hier een uitstekende Scrub Shampoo voor ontwikkeld. Ideaal voor het uitwassen van olie-basis pomades. Naast deze reiniging raden we je ook de Reuzel Tonic aan voor bijvoorbeeld het her-activeren van je oliebasis pomade. Een Grooming Tonic gebruik je voor het stijlen en föhnen van jouw haar en de Fiber Gel.    

 

Reuzel Beard & Shave Lijn

Scheren en baardverzorging is net zo belangrijk als haarverzorging. Daarom voorzien de professionals van Schorem je ook van de beste producten op dit gebied zoals de Shave Cream, Astringent Foam, Beard Balm en de revolutionaire Beard Foam.

De juiste Reuzel Pomade kopen? Check bij ons de gehele sortering en ga er mee aan de slag!