Terug
450 products
The Bluebeards Revenge
€7,95
Baxter of California
€19,90
Terug
450 products

Wat is aftershave?

De huid op het gezicht is erg gevoelig en droogt snel uit na het scheren. De huid wordt rood, geïrriteerd en er kunnen puistjes ontstaan. Ook is er de kans op ingegroeide haartjes of scheerwondjes. Een aftershave helpt deze problemen te voorkomen of te verminderen. Wanneer je klaar bent met scheren en je je gezicht schoon hebt gemaakt, breng je de aftershave aan. Wanneer je na het scheren een aftershave op smeert, worden de poriën gedicht en de huid komt tot rust. Ook wordt de huid ontsmet. Een aftershave kalmeert de huid, verfrist de huid, voorkomt ingegroeide haartjes en zorgt ervoor dat wondjes niet geïnfecteerd raken.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een aftershave?

Er zijn een hoop aftershaves op de markt, dus hoe weet je nou welke aftershave het beste is? Vermijd een aftershave met veel parfum en alcohol. Dit droogt de huid alleen maar meer uit en werkt dus averechts. Daarnaast moet je rekening houden met je eigen huidtype. Zo zijn er onder andere aftershaves verkrijgbaar speciaal voor de gevoelige huid, voor de droge huid en voor de vette huid.

Wat is het verschil tussen een lotion, balsem en gel aftershave?

 Je kunt een aftershave kopen als een lotion, balsem of gel. De lotion is de standaard aftershave die bijna iedereen in z'n kast heeft staan. Een veel verkochte klassieke aftershave is die van Saponifio Varesino. Dit is een natuurlijke aftershave, met een warme. mannelijke geur. De klassieke aftershave is voelt verfrissend aan, maar kan ook prikken omdat er alcohol en parfum in zit. Niet iedereen vindt dit prettig, en daarom zijn er alternatieven op de markt gebracht.

Aftershave Balsem

Een aftershave balsem of balm is een extra verzachtende aftershave in balsem vorm en bevat geen alcohol. Voor mannen met een schrale of trekkende huid na het scheren is dit het juiste middel om te gebruiken na het scheren. Aftershave balsem bevat extra voedende en verzachtende ingrediënten om een extra comfortabel gevoel te krijgen na het scheren. Speciaal voor mannen met een droge huid. Een veel verkochte aftershave balsem is de balsem van Taylor of Old Bond Street. Deze balsem is geschikt voor de gevoelige huid en heeft een frisse, moderne geur.

 

Aftershave Gel

Een aftershave gel zit een beetje tussen lotion en balsem in. Het bevat niet de vettige voedende ingrediënten van een after shave balsem maar wel meer verkoelende ingrediënten dan een after shave lotion. Het bevat ook geen alcohol dus zal de huid niet uitdrogen. Een populaire aftershave gel is die van Acca Kappa. Naast kalmerende ingrediënten heeft deze gel ook nog hydraterende en anti-aging eigenschappen.

 

Wat is de beste aftershave?

Om de keuze wat makkelijker te maken, hebben we drie lijstjes samengesteld met met de top 10 beste aftershaves. Bekijk hier de top 10 klassieke aftershaves, de top 10 aftershave lotions en de top 10 aftershave balsems.