Terug
15 products
Terug
15 products

Aluin

Er bestaan heel veel stenen. Van bak, edel tot en met mineralen. Eentje die misschien nog niet zo heel bekend is? Aluinsteen. Een puur mineraal met zeer bijzondere én beschermende eigenschappen. Misschien gaat er ergens een belletje rinkelen. Of misschien maak je er al gebruik van. Laten we toch eens wat dieper op dit fraaie natuurproduct ingaan. 

 

Wat is Aluinsteen en een Aluinblok?

Gaan we je vertellen: Aluinsteen is een zeer oud mineraal. Ontstaan uit chemische verbindingen van zout, kalium en aluminiumsulfaten. Aluin werd al gebruikt door de oude Romeinen als kostbare purperstof voor de adel. Het uit de bergen in Klein-Azië gewonnen aluinsteen wordt gekenmerkt door uitzonderlijke kenmerken. Aluin is een kleur- en geurloos mineraal en ziet eruit als ondoorzichtig kristal. Waarom is dit mineraal zo bijzonder? Het heeft desinfecterende én bloedstelpende eigenschappen.  

Mede hierom is aluin erg populair bij mannen die zich nat scheren. Mocht jij je per ongeluk toch jezelf een snee bezorgen is dit wonderrotsje een ware lifesaver. Je tipt met de aluinsteen tegen het wondje en je zult merken dat het bloeden heel snel stopt. Ook is het een goedkoop deodorant mannen! Zeer effectief en werkt tegen nare zweetluchtjes. Komen we zo op terug.

 

Waar is Aluinsteen goed voor?

Aluin is eigenlijk een veel beter alternatief voor bijvoorbeeld een standaard aftershave of supermarkt deodoranten. Of voor witte handdoeken als jij je weer eens gesneden hebt met scheren. Daarom is aluin kopen een heel goed idee. Het is een puur, eerlijk en authentiek natuurproduct en door de eeuwen heen gecomponeerd door moeder aarde. Vooral na het scheren kan het blokje steen zeer goed van pas komen. Als je ongeconcentreerd het scheermes tegen de haartjes in genavigeerd hebt. Deppen maar.

Door de desinfecterende werking ontstaat er door het gebruik van aluin namelijk geen ontstekingen. Wanneer je een aluinstick of steen over de gezichtshuid haalt na het scheren verlaagd aluin de PH-waarde van de huid, waardoor eventuele uitdroging van scheerzeep geneutraliseerd wordt. Aluin is geschikt voor ieder huidtype. Ook gaat het lang mee en bederft het nooit! Kortom: aluinsteen heeft dus prima verzorgende en beschermende eigenschappen. Eigenlijk zou hij de titel ‘edelsteen’ moeten dragen.

 

Voordelen Aluin:

  • 100% natuurlijk
  • Milieuvriendelijk
  • Goedkoop
  • Geurloos
  • Verstopt de poriën niet
  • Werkt de hele dag
  • Wordt verder niet opgenomen door de huid
  • Geen vlekken of strepen in je kleding
  • Gaat ontzettend lang mee

 

Hoe gebruik je Aluinsteen?

Aluinsteen is erg simpel om te gebruiken. Met een scheerwondje dep je de steen of stick tegen het wondje aan en that’s it. Als deodorant, want dat is het ook, maak je de aluinsteen nat met water uit de kraan en haal je de aluinsteen een aantal over de oksels heen. Als je aluin als geurloze aftershave gebruikt werkt dat precies hetzelfde. Tenzij je gezicht nog nat is van het afspoelen met koud water. Je haalt de aluin over de gezichtshuid en de haarfollikels zullen zich sluiten. Dus huidverzorging mannen kan ook heel simpel en eigenlijk heel goedkoop zijn.    

 

Waarom Aluinsteen gebruiken na het scheren?

Een aluinblok werkt puur desinfecterend. Als je de aluinsteen na het scheren over de gezichtshuid beweegt bindt het mineraal zich aan de eiwitten waardoor de huid samentrekt. Dan sluiten de poriën zich direct. Een wondje stopt direct met bloeden en je hebt hierdoor geen kans op infecties. Als je aluin over de huid haalt zal dat een verfrissend tintelend gevoel geven. Doordat de huidzakjes zich sluiten raken ze niet meer verstopt en is het ook veiliger om een goede dagcrème aan te brengen.

 

Aluin als deodorant

Aluinsteen kopen, of krijgen én als deodorant gebruiken is ook een puik plan. Dit mineraal is namelijk een hele goede vervanger voor de doorsnee deodoranten. Aluin deodorant is een buitengewoon veelzijdig product. Aluinsteen of een aluinstick is eigenlijk een veel beter alternatief voor de doorsnee goedkope consumenten DEO producten. Want: Aluin heeft een hele goede antibacteriële werking en verspreidt geen heftige geuren zoals je dat van AXE of doorsnee NIVEA spuitbussen gewend bent.   

Wanneer je aluin als deodorant gebruikt laat dit mineralen wondertje een onzichtbaar, reukloos en flinterdun laagje op de huid achter. Deze dunne coating heeft een positieve invloed op de pH-waarde van je huid. Hiermee is het een No Go Area voor de bacteriën die een vieze zweetlucht genereren. Een puur natuurlijke deodorant. Da’s toch bijzonder?

 

Wat zit er in Aluinsteen?

Aluin ziet eruit als een dof en wit kristal en valt onder de pure mineralen. In originele vorm wordt bijvoorbeeld aluin gewonnen op het eiland Ischia in Klein-Azie. De meeste aluinsoorten zijn opgebouwd uit de bestanddelen: zout en metalen. Kaliumaluminiumsulfaat. Je ziet echter steeds meer dat aluin ook chemisch wordt gemaakt uit bauxiet. Dit ontstaat door middel van elektrolyse.

Aluin in zijn meest natuurlijke vorm is ook wel de soda aluin opgebouwd uit natrium aluminiumsulfaat. Wordt meestal gewonnen in gortdroge woestijngebieden. Als laatste bestaat er ook een ammonium aluinsteen. Dit bestaat uit aluminiumammoniumsulfaat. Deze vatriant wordt het meest ingezet in natuurlijke deodoranten. Tot zover de scheikundige kant van het aluin verhaal!

 

Is Aluin gevaarlijk?

Neen. Aluin is niet gevaarlijk. Het is zelfs een bestanddeel van bakpoeder. Het kan wel zo zijn dat als je een gevoelige huid hebt en je aluin als deodorant gebruikt je irritatie ervaart. In dat geval kan aluin als DEO minder geschikt zijn voor je. Gezien de aluminium bestanddelen is het mogelijk dat je witte shirts een gele gloed onder de oksels kunnen krijgen. Heeft alles met de ALU te maken.

 

Waar kan ik Aluin kopen?

Aluin kun je bij de doorsnee drogist verkrijgen. Wellicht heeft de supermarkt ook een compacte lijn aan aluin. Maar het beste kun je terecht bij de specialist. The Alpha Men in dit geval. Naast bloedstelpende rots in de branding is Aluin een goedkoop deodorant mannen! Neem maar eens een flukse kijk op onze virtuele planken.

Uiteraard hopen we je hiermee voldoende op weg geholpen hebben zodat je exact weet waar je aluin voor kunt gebruiken. Het is voordelig én gaat erg lang mee! Mocht je toch nog vragen hebben vernemen we dat graag van je.

Veel succes!

Je vrienden, The Alpha Men.