Terug
72 products
Saponificio Varesino
€12,95
Bestseller
Saponificio Varesino
€24,95
Saponificio Varesino
€12,95
Saponificio Varesino
€12,95
Saponificio Varesino
€19,95
Baxter of California
€17,90
Terug
72 products

Pre Shave

Dat er steeds meer verschillende scheerproducten op de markt zijn zal geen verrassing zijn voor de meesten. Dat is ook helemaal niet zo gek want verzorging is ook voor mannen tegenwoordig heel belangrijk, en scheren is daar natuurlijk een belangrijk onderdeel van. Pre shave is een van de minder bekende scheerproducten. Pre shave geldt als de ultieme preventie voor irritatie. Deze gel of olie zorgt simpelweg voor de optimale condities voor een goede scheerbeurt. Zeker wanneer je zware baardgroei of een droge huid hebt is dit een hele goede oplossing.

Wat doet een Pre shave?

Pre shaves werken als een extra beschermende laag voor en tijdens het scheren. Je huid wordt hierdoor goed beschermd tijdens het scheren. Daarnaast is het zo dat veel scheercremes of scheer shampoos de huid kunnen uitdrogen, en dat willen we natuurlijk niet. Door gebruik te maken van pre shaves hydrateer je de huid voor het scheren en bescherm je jouw huid tegen eventueel uitdrogen door het gebruik van een scheerschuim. Het is even wat extra werk voordat je daadwerkelijk gaat scheren, maar achteraf zorgt het er juist voor dat je waarschijnlijk geen werk meer hebt. Ideaal dus!

Hoe gebruik je een pre shave?

Je brengt pre shaves aan met door het op je hand uit smeren en voor het scheren op de stoppels van je baard te doen. Het maakt hierbij niet uit of het olie of crème is. Zorg ervoor dat je het goed verdeelt en rustig masseert over het oppervlak van je baard. Je zou denken dat je dit vervolgens moet afspoelen, maar dat is juist niet de bedoeling. Je moet het scheerschuim of de scheergel eroverheen aanbrengen. Een scheermes kan de huid beschadigen of zorgen voor irritatie. Door de huid vooraf goed te verzorgen en te beschermen en een goede scheergel te gebruiken voorkom je dit.

Welke verschillende pre shaves zijn er?

Je hebt vele verschillende pre shaves, maar het grootste verschil zit tussen olie en crème. Uiteraard zorgen beide producten voor bescherming tijdens het scheren en gaan ze irritatie tegen. Crème is in de meeste gevallen olie gemengd met water. De olie is in beide gevallen samengesteld uit verschillende natuurlijke oliën. Je hebt hierbij ook nog verschil tussen geparfumeerde en ongeparfumeerde varianten. De ongeparfumeerde zijn aan te raden voor mannen met een gevoelige huid. Ook geparfumeerde oliën hebben overigens geen overweldigende of sterke geur. Let er bij het kopen van pre shaves ook op hoe vettig de olie of crème is. Een vette variant zorgt voor een stevige beschermende laag maar heeft als nadeel dat het erg aan je vingers blijft plakken. Dunne oliën of crèmes zijn lichter en worden daardoor ook makkelijker opgenomen door je huid. Wel is de bescherming dan uiteraard wat minder.

Kijk vooral naar wat je uit pre shaves wil halen en selecteer op basis van die wensen de beste voor jou. Kijk hierbij ook goed naar je huidtype, vaak kun je hiermee een hele goede keuze voor jouw situatie maken.