Terug
26 products
Terug
26 products

Scheergel

[SPLIT]

Vroeg of laat krijgt elke man ermee te maken; het scheren van zijn gezicht. Je kunt dat natuurlijk op heel veel verschillende manieren doen. Je kunt gebruik maken van een trimmer, van een scheerapparaat of je scheert met een scheermes. Om een optimale scheerervaring te kunnen beleven is het belangrijk om de juiste producten te gebruiken. De juiste producten zijn afhankelijk van onder andere je huid en wat jij simpelweg fijn vindt. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van scheerschuim, scheercrème, scheerzeep en scheergel. Hieronder gaan we kijken naar scherm met gel. 

Wat doet een scheergel?

Scheergel lijkt relatief veel op scheerschuim. Toch zitten er wat verschillen tussen de twee producten. Scheerschuim biedt minder bescherming voor je huid en haren, maar is wel een stukje goedkoper. Door de fijne structuur van gel is dit de best mogelijke bescherming voor je huid en haren tijdens het scheren. Mocht je genoegen nemen met minder, dan is scheerschuim ook prima. Daarnaast is gel frisser en kouder dan scheerschuim, wat veel mensen ervaren als een lekker gevoel en daarmee als een bijdrage aan een fijne scheerervaring. Tot slot is gel optimaal voor het beste resultaat. Je kunt hiermee namelijk de contouren van je gezicht heel goed volgen. Al met al kunnen we toch wel stellen dat gel het beste product is voor de meeste mannen tijdens het scheren. 

Hoe gebruik je scheergel?

Allereerst kijken we even naar wanneer je het beste gel kunt gebruiken. Er zijn namelijk een aantal situaties waarin dit zeker het geval is. Wanneer je last hebt van een geïrriteerde huid is gel het best vanwege de betere bescherming. Zware baardgroei is ook een reden om te kiezen voor gel, omdat dit de beste dekking geeft en elk haartje goed bedekt. Ook bij een vette huid kun je het beste gebruik maken van gel bij het scheren. Dit verzorgt de huid ook meteen.

Verder is gel heel makkelijk in gebruik. Je moet er wel altijd voor zorgen dat je scherpe mesjes hebt voor het beste scheerresultaat. Gel biedt voldoende bescherming hiervoor. Door botte mesjes te gebruiken benut je de voordelen van gel niet en dat is natuurlijk jammer. Daarnaast is het aan te raden om je huid eerst te scrubben. Hierdoor worden dode huidcellen verwijderd en krijg je het beste resultaat.

Welke verschillende soorten scheergel zijn er?

Je hebt natuurlijk verschillende soorten gel van verschillende merken, maar we kunnen dit grofweg opdelen in twee soorten. Je hebt transparante en niet transparante gel voor het scheren. Wanneer je de transparante variant gebruikt kun je heel goed zien waar je blijft tijdens het scheren. In dat geval is dat een van de grote voordelen van gel. Het kan natuurlijk zijn dat je niet zo fijn vindt, dan is niet transparante gel ook een prima keuze. De overige voordelen van scheren met gel blijven hierbij natuurlijk wel behouden. Verder zit er vooral verschil in huidtype bij gel, wat heel fijn kan zijn. Een gel voor een gevoelige huid is wel vaak duurder dan voor een normale huid. Kijk dus goed wat je nodig hebt.