Terug
22 products
-30%
€8,50
€5,95
Triumph & Disaster
€32,00
Terug
22 products

Scheerschuim

[SPLIT]

Wie een baard wil scheren, zal niet meteen aan de slag gaan met een scheermesje om haren te gaan verwijderen. Alvorens je aan de scheerbeurt wilt beginnen, is het raadzaam scheerschuim te gebruiken. Maar waarom is het eigenlijk verstandig om deze voorbereiding te treffen?

Wat zijn de eigenschappen van scheerschuim?

Scheerschuim is eigenlijk onmisbaar alvorens je begint met scheren. Het geeft namelijk een beschermende laag tussen jouw huid en het scheermesje. Hierdoor glijdt het mesje beter over de huid en heb je het minste kans op het creëren van wondjes en irritaties van de huid. Daarnaast verzorgd het schuim de huid en voorziet het van vocht, waardoor het de huid direct voedt, verzacht en dus ook verzorgd. Je verzacht hierbij ook de baardharen. Dit is nodig voor een optimale scheerbeurt. Door vooraf het schuim aan te brengen op het gezicht, weet je zeker dat je bepaalde stukken niet vergeet te scheren, omdat er nog wat schuim achterblijft waar je niet bent geweest. Zo ben je verzekerd dat je alle haartjes verwijderd en niet onnodig voor een tweede of derde keer op hetzelfde stukje huid scheert. Als laatst te benoemen is dat er diverse soorten scheerschuim op de markt zijn gebracht, voor elk huidtype is er wel een product op te noemen, zoals voor de gevoelige huid of juist de droge of normale huid.

Hoe gebruik je scheerschuim?

Scheerschuim gebruiken is niet moeilijk. Je spuit een klein beetje schuim op de palm van je hand en brengt het met de vingertoppen aan op de huid. Je masseert met voorzichtige draaiende bewegingen de schuim op de huid, zodat het in kan trekken. Wil je het goed laten inwerken, dan wacht je even alvorens je gaat scheren. Zo wordt de huid zacht en wordt het goed gehydrateerd, zodat dit tot de beste scheerresultaten kan horen. Heb je een scheergel, dan wrijf je de gel goed tussen de handen, zodat er een schuimlaag ontstaat. Dan volg je dezelfde stappen als hierboven staat benoemd. Om het beste resultaat te bereiken met comfort en glad scheerresultaat, dan gebruik je de scheerkwast. Zo wordt de schuim gelijkmatig over het gezicht verdeeld en komt het overal waar het zijn moet. Daarnaast schrub je meteen de huid en masseer je het, waardoor dode huidcellen direct worden verwijderd en je echt een gladde huid krijgt na het scheren.

Welke soorten scheerschuim zijn er?

Je hebt verschillende soorten schuim, waaronder de scheerzeep, schuim variant en de scheergel. De scheerzeep is eigenlijk het beste om te gebruiken voor de huid, maar vergt ook de meeste tijd om het aan te brengen. De zeep zorgt ervoor dat de baardhaartjes verzachten en de poriën goed open komen te staan. Dit vergemakkelijkt het scheren en zorgt ervoor dat huidirritatie wordt vermeden. De schuimvariant komt uit een spuitbus waar al veel water in is toegevoegd. Het nadeel hiervan is dat het schuim wat kouder is en minder de baardhaartjes verzacht en de poriën niet goed open zet. Dan heb je de scheergel nog als soort schuim. Deze gel voelt wat frisser aan en schuimt rijker. Het nadeel hiervan is dat dit product vaak wat duurder is in de aanschaf.