Terug
303 products
-25%
€19,90
€14,90
NIEUW
Taylor of Old Bond Street
€139,95
Terug
303 products

Scheerkwasten

 

Wat zijn scheerkwasten?

Een scheerkwast bestaat uit een relatief kort handvat met daaraan haren. Een scheerkwast is een handig hulpmiddel voor natscheerders. Met een scheerkwast klop je scheerzeep of scheercrème op (eventueel in een scheerkom) tot een rijk en luchtig schuim. Vervolgens kun je jouw scheerkwast gebruiken om het opgeklopte schuim makkelijk aan te brengen en gelijkmatig over je gezicht te verdelen. Eenmaal opgeklopt en aangebracht, kun jij een perfect scheerresultaat verwachten!

De geschiedenis van de scheerkwast gaat heel ver terug. Tegenwoordig hebben veel mannen hun scheerzeep, scheercrème en dus ook hun scheerkwast vervangen voor een hedendaagse scheerschuim of scheergel. Een groot nadeel van deze nieuwe wijze van scheren is dat een kant en klaar schuim of gel moeilijk in de haren trekt en de haren dan ook niet zachter maakt. Een scheerzeep of scheercrème doet dit wel. De scheerkwast zorgt er daarnaast ook nog voor dat de zacht gemaakte haartjes worden “opgetild” waardoor ze veel makkelijker te verwijderen zijn. Kortom, genoeg reden om toch eens traditioneel te gaan scheren!

 

Welke soorten scheerkwasten zijn er?

Scheerkwasten zijn er in vele soorten en maten. Zo zijn er verschillende haarsoorten met elk hun unieke eigenschappen en verschillende diktes zodat er altijd een scheerkwast is die bij jouw gezicht past.

 

Scheerkwasten Dassenhaar

Scheerkwasten gemaakt van dassenhaar zijn, zoals de naam al zegt, gemaakt van de haren van een das. Vandaag de dag is dit nog altijd de meest populaire haarsoort bij scheerkwasten. Dassenhaar is zacht, absorbeert gemakkelijk water waardoor een rijkelijk schuim opkloppen een fluitje van een cent wordt. De kwaliteit van het dassenhaar hangt af van de plek waar de haren vandaan komen, namelijk de nek, de rug of de buik van de das. De zachtste haren zijn afkomstig van de nek en rug van de das en hebben de hoogste kwaliteit. De haren van de buik van de das zijn iets steviger en dikker, goed van kwaliteit maar iets voordeliger voor de portemonnee.

Enkele van onze best verkochte dassenhaar scheerkwasten:

Muhle - Scheerkwast Graudas Rytmo M Essenhout
Taylor of Old Bond Street Scheerkwast Super Badger SH3

 

Scheerkwasten Varkenshaar

Varkenshaar scheerkwasten zijn onder andere gemaakt van de haren van een varken en zijn direct herkenbaar aan hun witte of gelige borstelharen. Hoewel varkenshaar een goede keuze is voor een scheerkwast, heeft het gebruik van een scheerkwast van varkenshaar ook nadelen. Scheerkwasten met varkenshaar hebben bijvoorbeeld meerdere scheerbeurten nodig voordat ze goed absorberen. De eerste scheerbeurten zullen dan ook ruw en grof aanvoelen. Daarnaast verouderen ze niet zo goed als andere haar-kwasten en zullen de uiteinden van de haarvezels van een scheerkwast van varkenshaar na verloop van tijd splijten.

Een scheerkwast van varkenshaar droogt daarentegen wel sneller dan andere soorten kwasten, dit maakt ‘m geschikt om mee op reis te nemen. Scheerkwasten van varkenshaar zijn vaak voordeliger geprijsd dan de overige haarsoorten en synthetische scheerkwasten. Een scheerkwast van varkenshaar is daarmee dus ideaal voor de beginnende natscheerder! 

Enkele van onze best verkochte varkenshaar scheerkwasten

Wahl - 5 Star Boar Scheerkwast
The Bluebeards Revenge - Doubloon Brush

 

Synthetische scheerkwasten

Voorheen waren synthetische scheerkwasten vaak gemaakt van nylon. Tegenwoordig hebben merken echter geïnvesteerd in betere ontwerpen en materialen, waardoor de kwaliteit van dit type scheerkwasten flink is toegenomen. Synthetische haren bieden een goede uitkomst wanneer je allergisch bent of bijvoorbeeld ethische bezwaren hebt tegen kwasten met dierlijk materiaal. Tegenwoordig zijn synthetische haren net zo goed als scheerkwasten met dassenhaar. ook zijn ze meestal net zo zacht.

Enkele van onze best verkochte synthetische scheerkwasten

Omega - Scheerkwast Oma Lupa Capitolina
Captain Fawcett - Scheerkwast Synthetic Fibre Vegan Friendly

 

Scheerkwasten Paardenhaar

Tot slot scheerkwasten gemaakt van paardenhaar. Het voordeel van een scheerkwast van paardenhaar is dat het de zachtheid heeft van dassenhaar, maar de veerkracht van varkenshaar. Dat maakt paardenhaar het ideale alternatief voor varkenshaar en dassenhaar. Deze scheerkwasten houden ruim voldoende vocht vast voor een rijk en luchtig schuim waarmee jij jouw scheerervaring een boost kunt geven!

Enkele van onze best verkochte paardenhaar scheerkwasten

Baume.Be - Scheerkwast Paardenhaar

 

Scheerkwast houders

Als je jouw scheerkwast weg wilt leggen kun je hem het beste in een daarvoor gemaakte houder plaatsen. Heb je net een mooie kwast gekocht, wil je hem natuurlijk ook goed verzorgen! Het voordeel van een scheerkwast houder is dat de kwast kan uitlekken, zo voorkom dat er water in de kwast komt en gaat deze langer mee.

Let bij het aanschaffen van een scheerkwast houder goed op de diameter van de opening van de houder. Is de opening bijvoorbeeld 23 mm? Dan past er een scheerkwast in met een knoop tot maximaal 23 mm.

Neem je jouw scheerkwast mee op reis? Dan zijn er speciale Travel Tubes te verkrijgen waarin jij jouw kwast veilig kunt opbergen.

 

Hoe maak je een scheerkwast schoon?

  1. Laat de scheerkwast ongeveer 1 minuut in warm water weken
  2. Knijp het overtollig water er voorzichtig uit
  3. Veeg met de scheerkwast over een doekje om overtollig water te verwijderen