Terug
44 products
Terug
44 products

Scheerkwasten dassenhaar

Ben je een liefhebber van klassiek scheren, dan is een scheerkwast van dassenhaar vast iets voor jou. Voor natscheren met een scheerzeep of scheercrème heb je een scheerkwast nodig om scheerschuim te maken en op je gezicht aan te brengen. Het voordeel van een dassenharen scheerkwast is dat dit type kwast veel water opneemt, waardoor snel een mooie schuimtextuur ontstaat. Bovendien voelt de scheerkwast heel aangenaam aan op de huid.


Wat is een scheerkwast dassenhaar?

Een dassenhaarkwast is gemaakt van haren afkomstig van de das. Deze haren zijn zacht en absorberen gemakkelijk water, waardoor er veel schuim ontstaat. De kwaliteit van het dassenhaar verschilt en hangt af van de plek waar de haren vandaan komen, namelijk de nek, de rug of de buik van de das. De zachtste haren – van de nek en rug – hebben de hoogste kwaliteit. De haren van de buik zijn dikker en steviger. De kwasten gemaakt met haar van de buik hebben nog steeds een uitstekende kwaliteit, maar zijn voordeliger geprijsd.

Een scheerkwast van echt dassenhaar is een luxe product dat lang meegaat, mits je er goed voor zorgt. Gebruik in ieder geval nooit heet water voor deze scheerkwast, want dan beschadig je de binding van de haren bij het handvat.

Welke soorten scheerkwasten met dassenhaar zijn er ?

De mooiste kwaliteit bieden de kwasten met Silvertip dassenhaar, ook wel Zilverspits dassenhaar genoemd. Je herkent deze superzachte haren aan de zilveren bovenkant en de zwarte band. Deze kwasten van haar van het rug-/nekdeel van de das houden bijzonder goed vocht vast en hebben een hoog schuimend vermogen. In deze categorie vind je de duurste kwasten. De iets voordeligere Super Badger kwasten zijn eveneens heel zacht en soepel en gemaakt met haar van het ruggedeelte van de das. Een Best Badger kwast - met de soepele haren van het buikdeel – biedt een goede kwaliteit en is de goedkoopste variant van de drie.

Onze scheerkwasten van dassenhaar zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, van Small tot Large. De handvaten zijn gemaakt van uiteenlopende materialen, zoals chroom, gepolijst edelhars, pruimenhout en essenhout. Gebruik je liever geen producten van dierlijke origine? Je kan ook kiezen voor een scheerkwast met synthetische haren. Die zijn ook zacht en elastisch en de haren voelen bijna hetzelfde aan als dassenhaar.

Zo gebruik en reinig je een scheerkwast dassenhaar?

Gebruik de scheerkwast op een schoon gezicht, dat je net gereinigd hebt. Maak je gezicht nat met lauwwarm water en bevochtig ook de scheerkwast met lauwwarm water. Je doet een beetje scheercrème of scheerzeep op de kwast, die je vervolgens met rustige bewegingen over je gezicht strijkt. Laat het schuim minstens een minuut inwerken, zodat je baardharen zacht worden. Ben je klaar met scheren, dan spoel je de scheerkwast goed schoon. Hierna droog je hem af of wapper je hem droog. Hang de kwast omgekeerd in de speciale houder, die zich bij voorkeur in een droge ruimte bevindt.

Onze scheerkwasten zijn van bekende kwastenmakers, zoals het Duitse Mühle en St. James's uit Londen. Ze hebben een stijlvol design en liggen prettig in de hand. Bereid je met een scheerkwast dassenhaar dus maar voor op een geweldige scheerervaring!