Terug
141 products
Terug
141 products

Scheermesjes

Scheermesjes kopen voor heren. Ze zijn er in grote variaties, kwaliteiten en in een aantal scherptes. Voor ieder type baardgroei en voor verschillende scheermessen. Van de eenvoudige wegwerpcartridges tot en met shavettes. De open scheermessen. Een hele business op zich: scheermesjes voor heren. Die overigens ook steeds meer door de dames gebruikt worden. Hier later meer over. 

 

Verschillende soorten scheermesjes

Goed, scheermesjes heren. By far dé belangrijkste componenten van een scheermes. Gebruik je immers een kwalitatief top mesje bereik je zeer comfortabel het meest gladde resultaat. What A Man Desires. Toch? Laten we de 3 verschillende type scheermesjes eens onder elkaar zetten:

 

Double Edge Blades

Double Edge scheermesjes zijn flinterdunne zeer duurzame scheermesjes met aan twee kanten een snijvlak. Ze worden voornamelijk gebruikt in een Safety Razor. De mesjes zijn er in verschillende scherptes die worden weergegeven met een schaal van 1 t/m 5. Doordat ze twee snijvlakken hebben kun je meerdere keren met een mesje doen waardoor je minder snel nieuwe mesjes hoeft te kopen. Double Edge Blades zijn ook doormidden te breken en te gebruiken in je Shavette.

Het scheerresultaat met Double Edge Blades is bijzonder glad en meest belangrijk: zonder irritatie. Het scheren met een safety razor vergt overigens wel iets meer techniek dan met de standaard Gillette cartidge razor.

Let op: als je een cartridge scheermes voor een double edge scheermesje vervangt ga je pas écht stappen zetten. 

 

Single Edge Blades

Single Edge Blades worden gebruikt in een Shavette. Ook wel een ’open mes’. Met daarin losse scheermesjes, net zoals de double edge blade maar dan ‘enkel’ uitgevoerd. Overigens kun je de double edge blades ook doormidden breken en kun je de helft ervan gebruiken voor de shavette. Het voordeel als je deze mesjes met dubbele snijkant aanschaft? Er is gigantisch veel keus. Zodat je lekker kunt experimenteren. Terug naar de shavette.

Een Shavette lijkt enigszins op een open scheermes maar dan met verwisselbare mesjes. Je hoeft het mes dus niet zelf te slijpen. Je kunt meerdere scheerbeurten doen met een Single Edge Blades. Met een hoogwaardige kwaliteit single edge mesje kun je tot wel 8 keer een zeer glad resultaat bereiken. Voor een fractie van het bedrag wat je betaalt in vergelijking met een wegwerp cartridge razor.

Mocht je inmiddels nieuwsgierig zijn geraakt over de functionaliteit van een shavette kun je zomaar overstag gaan voor dit sublieme open mes. En niets anders meer willen.

 

Mach3 en Fusion

De Gillette Fusion scheermesjes en Mach 3 scheermesjes zijn voor de Cartridge Razors zijn op zich goede scheermesjes voor heren. Dit zijn de units met 3 tot 7 ingekapselde mesjes. Scheren gaat makkelijk, snel en comfortabel. Deze cartridge mesjes bevatten ook een strip die wit verkleurd als het scheren niet meer optimaal gaat. Zo weet je precies wanneer je een cartridge scheermesje vervangt. Uiteraard hebben wij een grote collectie Gillette scheermesjes op onze virtuele planken dansen. 

Overigens staan de wegwerp cartridge cassettes qua scheerresultaat in de schaduw van de double edge blades die in een safety razor gebruikt worden. Wil je exact de verschillen weten check dan onze battle Safety razor vs Cartridge Razor’ zodat je precies kunt zien in hoeverre deze instrumenten verschillen.

 

Wat zijn de beste scheermesjes?

Dat is in onze optiek eigenlijk heel simpel. De double edge of single edge blades zijn, in vergelijking met de wegwerp cartridges toch écht beter om je comfortabel en zonder irritatie mee te scheren. Waarom?

 • Zeer nauwkeurig resultaat en een fijnere beleving
 • Minder vaak scheren omdat het eindresultaat gladder is
 • Minder kans op een geïrriteerde huid
 • Er is veel variatie in double edge blades
 • De dubbelzijdige scheermesjes zijn veel goedkoper

Scheermesjes kopen wordt zo meteen een stuk overzichtelijker.

 

Hoeveel kosten scheermesjes?

Er zit een significant prijsverschil tussen single/double edge blade scheermesjes en de wegwerp cartridges.

Hou je vast. De gemiddelde prijs voor een goed scheermesje in een safety razor is gemiddeld tussen de 25 en de 40 cent. Een wegwerp cartridge mesje is dus gemiddeld ruim 10x duurder. Even scherp: stel, dat jij je vanaf je 20e tot je 80e scheert en je gemiddeld elke week van een nieuw mesje gebruik maakt. Dus 52 mesjes per jaar verbruikt. 60 jaar lang. Buiten het feit dat een wegwerp cartridge met verschillende componenten zoals rubber, plastic, metaal en inkt niet écht fijn voor het milieu zijn.

Kosten wegwerp mesjes
3.120 weken x €4,00 = €12.480,00
 
Kosten double edge blade mesjes
3.120 weken x €0,40 = €1.248,00

 

Waar koop ik scheermesjes?

Scheermesjes kopen. Je kunt ook stellen: waar koop je ze niet? Met name de wegwerp cartridges zijn zowat op elke hoek van de straat te koop. Wil je echter kunnen kiezen uit hoogwaardige scheermesjes wordt de spoeling dun. Bij de Etos, ’t Kruidvat of de supermarkt zijn slechts beperkte keuzes in scheermesjes heren. Het zijn meestal de standaard wegwerpmesjes die er op voorraad zijn.

Bar weinig keus dus. Al helemaal als je alleen met een safety razor of een shavette mes de stoppels scheert. The Alpha Men heeft uiteraard een zeer breed assortiment aan scheermesjes te koop.

 

Scheermesjes onderhouden

Een scheermesje onderhouden is simpel. Na elke scheerbeurt spoel je het mesje, of de mesjes in de wegwerp cartridge met lauw water goed af. Het schoonspoelen van een single/double edge blade gaat gemakkelijker dan bij een wegwerp cartridge omdat in die laatste de zeep en haardjes lastiger tussen de mesjes te verwijderen is. Droog de mesjes liefst met een handdoek voorzichtig af.

Scheermesjes vervangen bij een safety razor gaat ook makkelijk door de scheerkop los te schroeven en de schroefdraad en de houder regelmatig met lauw/warm water te reinigen. De zeepresten en aanslag verwijderen. Ook kun je eventueel appelazijn verdund met water gebruiken. Daar leg je dan een paar uur de safety razor in. Maar let op: azijn kan de metalen coating van de safety razor aantasten. Dus wees voorzichtig.

 

Hoe lang kun je doen met een scheermesje?

Bij disposable cartridge mesjes zoals de Mach3 of Fusion van Gillette bijvoorbeeld kun je gemiddeld 5-7 scheerbeurten uitvoeren. Dit zijn uiteraard gemiddelden maar tevens ook onze ervaring. Sommigen gebruikers geloven het na 5x scheren en je hebt ook mannen die er 10 scheerbeurten uit weten te peuren. Dat laatste zouden wij bijzonder afraden trouwens.

Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de double edge blade messen. Ga je voor de instappers en de meest goedkope versies kun je zo’n double edge blade een keer of 5 á 6 gebruiken. De keuze is reuze. Één van de instappers is dit type scheermesje van Blue Beard Double Edge Blades. Slechts €0,25 per stuk en je kunt je er al heel comfortabel mee scheren. De schrijver van dit artikel is erg enthousiast over de Wilkinson Double Edge Blades. Na zo’n 8 tot 9 keer merk ik pas dat het iets minder soepel gaat. 

Tip: lees ook eens ons blog hoe vaak scheermesje vervangen voor meer informatie.

 

Hoe kan je een scheermesje het beste schoon krijgen?

Zoals hierboven beschreven kun je de mesjes het beste met lauw/warm water reinigen. Niet met allerlei agressieve schoonmaakmiddelen aan de slag gaan. Dat is nergens voor nodig.

 

Scheermesjes voor vrouwen

Van oudsher scheren de meeste dames zich met de beruchte wegwerp mesjes. Maar ook de dames komen er langzamerhand achter dat er een veel comfortabele manier van scheren bestaat: Met een safety razor én double edge blades. In tegenstelling tot de cartridge razor waarmee je met veel meer ingekapselde mesjes veel vaker over de huid moet schrapen om de benen goed glad te krijgen. Dus scheermesje vrouwen? Ga dan voor een safety razor. Krijgen jullie geen spijt van.  

 

Tips voor het scheren

Uiteraard is een duidelijke scheerroutine (helemaal bij het scheren van een gevoelige huid) van groot belang om je zo comfortabel en glad mogelijk te scheren. Dat je de juiste aanpak hanteert. Dusdanig dat je geen last krijgt van:

 1. Irritaties
 2. Scheerbrand (rode plekken)
 3. Ontstekingen (door baardhaartjes die terug onder de huid schieten)
 4. Ingegroeide haartjes
 5. Acne
 6. Scheerwondjes

Daarom hebben wij voor jou een panklaar regime geschreven. Als je het artikel ‘Hoe voorkom en behandel je scheerwondjes’ leest kan er eigenlijk niets misgaan. Of het moet een ongeconcentreerde uithaal met een open scheermes zijn natuurlijk. Daar moet je ALTIJD mee blijven uitkijken.

Veel succes met het ‘nieuwe scheren’ en mocht je toch nog vragen hebben vernemen wij dat uiteraard graag van je!

Je vrienden, The Alpha Men.