Terug
31 products
Bestseller
The Bluebeards Revenge
€12,95
Bestseller
The Goodfellas' Smile
€19,95
Bestseller
The Goodfellas' Smile
€16,95
The Goodfellas' Smile
€16,95
Terug
31 products

Shavette

Wil je jezelf een goede scheerbeurt geven of naar de barbier om de baard eens goed bij te trimmen? Dan is er een keuze uit diverse soorten scheermesjes die gebruikt kunnen worden, waaronder de Shavette.

Wat is een Shavette?

De Shavette behoort tot de open scheermessen dat verwisselbare scheermesjes heeft. Het wordt ook wel het barbermes genoemd, omdat de meeste barbiers met de open scheermessen te werk gaan om zowel baard alsmede de bakkebaarden en haartjes in de nek mooi bij te snijden en af te zetten. Maar je kunt het open scheermes ook prima thuis gebruiken om zelf aan de slag te gaan. Het mes hoeft niet scherp gemaakt te worden, zoals men vroeger moest doen. Door de verwisselbare scheermesjes ben je altijd voorzien van goede kwaliteit met voldoende scherpte. Met het gebruik van de open scheermes wordt er mooi geschoren en zorgt het ervoor dat je gladde wangen krijgt door alle haartjes mooi weg te werken. Daarnaast kan zo het minste irritatie optreden in vergelijking met het gebruik van andere scheermesjes, die toch vaak niet alle haartjes mooi kunnen verwijderen. Wel moet je voorzichtiger te werk gaan dan bij ander soort scheermesjes en vergt het even wat oefening om te leren scheren met het open mes. Maar daar wegen de vele voordelen niet tegenop!

Hoe gebruik je een Shavette?

Voordat je de Shavette gebruikt, moet je erop letten voorzichtig ermee om te gaan, omdat het een open scheermes is en vlijmscherp is in gebruik. Het is dan ook raadzaam het mes dichtgeklapt te houden als je het niet gebruikt, om ongelukjes te voorkomen. Ook moet het mes niet vallen, want dan kan er makkelijk een stukje uitbreken, waardoor je het mesje moet laten vervangen. Hierna ga je als volgt te werk. Alvorens je gaat scheren, was jij jouw gezicht met wat warm water, zodat de poriën open komen te staan en ervoor wordt gezorgd dat de baardharen overeind komen te staan. Zo kun je makkelijker gaan scheren. Je brengt hierna de scheerzeep aan met de scheerkwast om het gezicht goed in te zepen. Hierna pak je het open geklapte scheermes tussen drie vingers vast en houdt je dit wat schuin op de huid. Je houdt het scheerblad horizontaal met de snede naar beneden gericht. De huid moet je wel wat strak houden met de hand om het optimale resultaat te bereiken. Dan ga je met het scheerblad van boven naar beneden en snijdt je met de haarrichting mee. Tussendoor maak je het scheermes even schoon om het te ontdoen van de zeepresten. Zo ga je te werk totdat het gewenste resultaat is bereikt. Nadat je klaar bent, spoel je het gezicht weer schoon en kun je eventueel nog after shave gebruiken om de huid te kalmeren.

Welke soorten Shavette's zijn er?

Er zijn diverse soorten open scheermessen op de markt, voor de ene persoon iets makkelijker in gebruik dan voor de andere. In onze webshop vindt je diverse soorten scheermessen om aan te schaffen. Zo heb je de zogeheten Bluebeards Revenge, het scheermes Shibumi, Abysso, de Classic versie en de Inferno als verschillende soorten shavette’s te benoemen. Elk met zijn eigen kenmerken en voor iedereen wat wils.