Terug
31 products
Bestseller
The Bluebeards Revenge
€12,95
The Goodfellas' Smile
€19,95
The Goodfellas' Smile
€16,95
The Goodfellas' Smile
€16,95
Terug
31 products

Shavette

De perfecte scheerbeurt. Als je de techniek beheerst is het een genot om jezelf met een originele shavette te scheren. Lichtjaren aan de andere kant van het disposable razor spectrum. Dit is geen ingekapselde wegwerp cartridge maar een serieus scheermes. Het natscheren met een shavette gaat ook nog een paar stappen verder dan het scheren met een safety razor.

Dat zit ‘m in de extra safety feature in de vorm van een metalen strip die het scheermesje van de safety razor inkapselt. Een shavette scheermes is het scheerinstrument waar veelal barbiers hun klanten ultiem en stijlvol mee gladscheren. Maar: zonder enig beschermingskapje. Geen veiligheidsmarges dus en scheren vergt enige concentratie.    

 

Wat is een Shavette? 

De shavettes behoren tot de open scheermessen met verwisselbare scheermesjes. Shavettes worden ook wel barbermessen genoemd, omdat de meeste barbiers met een open scheermes te werk gaan. Hiermee snijden deze vakmannen de contouren van je baard maar ook van de bakkebaarden en haartjes in de nek snaar strak weg.

Een shavette scheermes kun je ook uitstekend thuis gebruiken om jezelf laser strak te scheren. In tegenstelling tot het authentieke open scheermes hoef je een shavette scheermes niet te slijpen. Een Shavette heeft een houder waar je single edge blades mesjes in laadt. Je kunt trouwens ook double edge blades gebruiken door ze simpelweg door te breken en de helft te gebruiken. Dan heb je ook nog eens veel meer keus uit een grote collectie scheermesjes.

Door de verwisselbare scheermesjes ben je altijd voorzien van een optimale scherpte. Met het gebruik van een shavette mes zul je een zeer glad resultaat bereiken. Als je de juiste techniek hanteert wordt scheren een sensatie. Met de minste kans op irritatie. Dat wordt dus een shavette kopen!

Het eindresultaat is niet te vergelijken met wegwerpmesjes van Gillette. Het vergt alleen enige oefening en een juiste voorbereiding. Check daarom ook ons artikel ‘Hoe voorkom je de meest gemaakte scheerfouten’. 

 

Hoe gebruik je een Shavette?

Een shavette scheermes kopen. Want je bent enthousiast om als een barbier aan de slag te gaan. Dat kunnen wij, als hardcore liefhebbers, absoluut voorstellen. Maar dan moet je wel een aantal zaken weten voordat je het besluit neemt. Meest handig? Een shavette kit kopen dus. Ben je meteen compleet!

Een shavette is een serieus scheermes én vlijmscherp in gebruik. Het is dan ook raadzaam het mes dichtgeklapt te houden als je het niet gebruikt. Dit om ongelukjes te voorkomen. Ook moet je een shavette mes niet laten vallen, want dan kan er makkelijk een stukje uit het mesje breken. Dan moet je het mesje direct vervangen.

 

Scheerroutine shavette:

Voordat je gaat scheren, was jij je gezicht met wat warm water, zodat de poriën zich openen en de baardharen overeind staan. Een hete douche is perfect. Daarna gebruik je het liefst authentieke scheerzeep. Maak bijvoorbeeld een keuze uit de door ons samengestelde top 10 beste scheerzepen.

Na het inzepen pak je de opengeklapte shavette tussen drie vingers vast en houd je deze in een stand van 30 graden op de huid. Je houdt het scheerblad horizontaal met de snede naar beneden gericht. De huid moet je wel wat strak houden met de hand om het optimale resultaat te bereiken.

Dan ga je met het scheerblad van boven naar beneden en snijd je met de haarrichting mee. Tussendoor spoel je het scheermes even schoon om het te ontdoen van de zeepresten. Zo ga je te werk totdat het gewenste resultaat is bereikt.

Nadat je klaar bent, spoel je het gezicht weer schoon en kun je eventueel nog een aftershave balsem gebruiken om de huid te kalmeren.

Tip: De shavette kopen? Lees dan ook ons artikel ‘Scheren met de shavette’ zodat je alle ins- & outs van het scheren met een shavette mes in je op kunt nemen. 

 

Welke soorten Shavettes zijn er?

Er is een grote diversiteit aan shavettes op de markt. In onze webshop vindt je diverse soorten scheermessen om aan te schaffen. Check de zeer vriendelijke geprijsde en goede shavette set van The Bluebeards Revenge. Ook hiermee kun je een optimale start maken en het scheren naar een heel ander niveau krikken.

Voor de hardcore Shavette ridders zijn de instappers natuurlijk passé. De gearriveerde liefhebbers kiezen vaak voor de wat duurdere shavettes. Prijzen variëren van krap 2 tientjes tot ruim over de € 300,-. Neem bijvoorbeeld deze ultra chique Feather Shavette Artist Club SS. Japanse precisie. Gelukkig zijn de single of double edge scheermesjes bijzonder voordelig én zeer duurzaam!     

 

Welke scheermiddelen gebruik je bij Shavettes?

Uiteraard is je gezichtshuid zeer gebaat bij een uitgebreid veiligheidsritueel als het op scheren met een shavette aankomt. Maar je kunt het ook op een makkelijke scheerroutine houden door gewoon de juiste producten te gebruiken. Zo raden wij aan om eerst de beste preshave in te zetten. Zoals de door ons samengestelde top 10 beste preshave. Weldadig.  

Voordat je de scheerzeep gebruikt is het comfortabel om je huid eerst in te smeren met scheerolie. Met deze smeermiddelen gaat de shavette als een mes door de boter. Ook raden we je eventueel aan om een goede scheergel te gebruiken.

Kies er 1 uit onze ruime collectie scheergel. Niet te verwarren met de scheergel die je bij de supermarkt haalt overigens. In die standaard bussen zitten veel te weinig vetten of oliën om je comfortabel en zonder irritatie te kunnen scheren. 

 

Wat is het verschil tussen een Shavette en een klassiek open scheermes?

Ze lijken ontzettend op elkaar. Maar er zit wel degelijk verschil tussen een shavette en het klassieke open scheermes, ook wel straight razor. Groot verschil zit ‘m in het feit dat een straight razor uit een vast mes bestaat. Dit mes moet je geregeld slijpen met een slijpsteen. Echte straight razors zijn dé hardcore scheermessen en ook wel wat duurder dan shavettes. Check onze straight razor voorraad maar eens.  

Ander grote verschil tussen deze vlijmscherpe precisie-instrumenten is het feit dat een open mes minder agressief scheert dan een shavette mes. Het design en samenstelling van een open mes is dusdanig qua vormgeving dat het milder over de huid snijdt. En glijdt.

Het scheren met een klassiek open mes vergt uiteraard ook de juiste techniek zodat je geen scheerwondjes oploopt maar door de specifieke vormgeving van het mes zelf scheert het iets verdraagzamer dan een shavette. Als je meer wilt weten over het open scheermes raden we je aan om ons artikel’ Alles wat je moet weten over het open scheermes’ te lezen.    

Ieder mes heeft z’n eigen fanbase natuurlijk. Nadeel van een open scheermes kan zijn dat je het op een bepaalde manier moet slijpen terwijl je na 7 tot 8 scheerbeurten een shavette van een kakelvers mesje voorziet. Er bestaat een grote diversiteit aan scheermesjes waar je naar hartenlust mee kunt experimenteren om zo jou beste combinatie af te stellen.

Net zoals het onderstel van een formule 1 raceauto. Heb je de juiste skills zijn beide messen zeer optimaal om écht glad te scheren. Zonder irritaties zoals ingegroeide haartjes, scheerbrand of ontstekingen in de huid. 

Mocht je nog vragen hebben over de shavette messen helpen we je uiteraard graag!

In the meantime, veel succes!

Je vrienden, The Alpha Men.