Terug
225 products
Bestseller
The Bluebeards Revenge
€12,95
Bestseller
The Goodfellas' Smile
€19,95
The Goodfellas' Smile
€7,95
Terug
225 products

Scheermessen

Er zijn verschillende manieren om jezelf te scheren en dus ook verschillende scheermessen. Sommige scheermessen geven een gladder resultaat dan anderen. Bij The Alpha Men verkopen we scheermessen van de beste merken voor beginners en gevorderden.

 

Cartridge Razor 

De cartridge razor is het scheermes wat de meeste mensen wel kennen uit de supermarkt of drogist. Hierbij gebruik je een houder waar je steeds verschillende messen op kan zetten. Vaak een mes waar meerdere kleine mesjes inzitten. Deze manier van scheren vereist de minste techniek en wordt door veel mannen gebruikt. het geeft het minst gladde resultaat en geeft meer kans op irritatie bij het scheren doordat het haartjes meer kapot trekt dan afsnijdt. Voor mensen die geen gevoelige huid hebben kan het voldoende zijn. Op lange termijn is deze manier van scheren ook kostbaarder omdat de verwisselbare mesjes duurder zijn dan die van bijvoorbeeld een safety razor.

 

Safety Razor

De Safety Razor is een klassieke houder waar je een mesje in kan zetten. Dit mesje is vlijmscherp en de houder heeft het mesje zo vast dat je jezelf niet snel snijd. De meeste mannen die een safety razor gebruiken doen aan nat scheren. Dit scheermes snijd de haren echt af en veroorzaakt minder irritatie dan een cartridge razor. Ook zijn de mesjes goedkoper. De safety razor zelf is vaak een iets duurdere maar eenmalige investering. Lees in ons blog over de safety razor waarom wij je deze manier van scheren aanraden!

 

Shavette

De shavette is een alternatief voor een open scheermes (straight razor) Die verwisselbare messen heeft zodat je deze niet zelf hoeft te slijpen. Dit scheelt veel werk en maakt het voor amateurs aantrekkelijker ook het scheren met een open mes onder de knie te krijgen. Het mes is niet helemaal gelijk aan de straight razor omdat de textuur van de snede anders is en minder vriendelijk voor de huid dan een straight razor. het vergt dus enige oefening maar levert wel een zeer glad resultaat op.

 

Straight razor

Straight razor ook wel open scheermes genoemd is het authentieke scheermes waarmee het beste scheerresultaat mee wordt behaald. Het mes moet steeds weer gepolijst en scherp gemaakt worden wat enige techniek verreist. Eenmaal onder de knie levert deze manier van scheren veel plezier op. Veel barbiers gebruiken een straight razor omdat het voor de klant het mooiste resultaat oplevert en het echt authentiek scheren is. Lees ook onze blog over het scheren met een Straight Razor.

Vind onze scheermessen hier: