Meest bekeken
24
Meest bekeken

Safety Razor

De Safety Razor is één van de bekendste scheersystemen naast de catridge razor en de open scheermessen. Het mes is in de volksmond bekend als het 'krabbertje', in de jaren 70/80 uitgestorven maar veroverd nu in rap tempo weer een plaats in de badkamer. Helemaal bij diegene die zweren bij traditioneel nat-scheren, niet alleen omdat het in de basis goedkoper is maar ook omdat het beter is voor de huid.

In elke Safety Razor gaan Double Edge Blades, ook wel DEB of double edge mesje genoemd. Deze zijn verkrijgbaar in honderden soorten en verschillen van elkaar in prijs, kwaliteit, scherpte en taaiheid. Natuurlijk vind je deze mesje ook in onze shop > Double Edge Blades

Gesloten of Open Kam

Aan de hand van de baardgroei wordt meestal een type kam op een Safety Razor gekozen. Safety Razors zijn verkrijgbaar met een gesloten, een open en een verstelbare kam. Deze kammen bepalen hoe bloot het mes komt te liggen in de Razor en en hoe makkelijk hij de haren afscheert, agressiviteit van het mes wordt dat genoemd.

Bij mannen met een zware, volle baardgroei wordt vaak een mes gekozen met een open kam. Volle baarden zijn met een open kam beter af te scheren en beter af te voeren. Hierdoor scheer je in één beweging glad en hoef je het mes maar één keer over de huid te halen.

Mannen met een lichte tot normale baardgroei kiezen vaak voor een gesloten kam, die omdat deze minder agressief zijn in het scheren en de huid minder beschadigd en kans heeft op wondjes. De gesloten kam is prima in staat de afgeschoren haren af te voeren en normale baardgroei in één beweging af te scheren.

De combinatie van deze twee is de Safety Razor met de verstelbare kam. Deze is in te stellen qua agressiviteit en ideaal voor diegene die opzoek zijn naar de 'perfecte scheerbeurt' of diegene die variëren in continuïteit qua scheerbeurten. Dus de ene keer een één-dag baard scheren op een gesloten stand en de volgende keer een drie-daags baardje scheren op een open stand.

Sluiting Safety Razor

Double Edge Blades worden in het mes geplaatst door de kam los te maken van de Razor. De Kam bestaat uit twee platen waarop je dan een DEB kan plaatsen. Deze sluiting van de kam kan verschillen per Razor.

We hebben systemen waarvan de kop met schroefdraad is bevestigd aan het handvat, dit is het meest voorkomende type sluiting. Daarnaast bestaan er ook Razors waar er een draadeind door het handvat loopt, de kam is dan los te draaien onderaan het handvat. Maar de mooiste sluiting is toch wel de Vlindersluiting, hierbij klapt de deksel van de kam open en kan het mes geplaatst worden in de houder. Dit is ook de meest kostbare en kwetsbare sluiting, vandaar dat niet alle fabrikanten dit type sluiting gebruiken.

Top 10 Safety Razors

  1. Muhle R89 - Gesloten Kam
  2. Muhle R41 - Open Kam
  3. Merkur 23C - Gesloten Kam
  4. Rockwell Razor 6S - Verstelbare Kam
  5. Merkur Razor Futur - Verstelbare Kam
  6. Fatip Piccolo - Open Kam
  7. Muhle R89 Verlengt - Gesloten Kam
  8. Fine Accoutrements Slant Razor - Gesloten Kam
  9. Feather Safety Razor Populair - Gesloten Kam
  10. Rockwell R1 - Gesloten Kam