Terug
393 products
-48%
Bestseller
€24,95
€12,95
-40%
€17,95
€10,77
The Bluebeards Revenge
€7,95
Terug
393 products

Aftershave

Een aftershave. In een glazen flacon kennen we natuurlijk al heel lang. Lotions als Fresh-Up tot en met klassiek Italiaans of Engels chique. Heel prettig om je er vroeg in de ochtend mee wakker te tintelen. Na een natte scheerbeurt.

Zonder dat je huid in de fik staat. Want er zijn natuurlijk ook bulk aftershaves op de markt die dat tot kunst verheven hebben. Goede aftershave kopen kan dus lastig zijn. 

 

Wat is Aftershave?

Goeie vraag. Wat is aftershave. In eerste instantie is een after shave bedoeld om je huid na het scheren te kalmeren en te ontsmetten. Een goede aftershave sluit de poriën en helpt irritatie en ingegroeide haartjes te voorkomen. Eventuele scheerwondjes kunnen niet meer gaan infecteren en de lotion, gel of balsem zorgt voor een effectief kalmerend effect.

Aftershaves zijn na het scheren eigenlijk de protectors van de huid. 

 

Waar is Aftershave goed voor?

Een aftershave is een uitstekende verfrissing na het nat scheren. Vooral vroeg in de ochtend kan een mens aftershave je net die opkikker geven die je nodig hebt. Daarnaast is een aftershave in de basis bedoeld om je huid na het scheren te kalmeren.

Het water, scheerzeep en het scheermes kunnen de (gevoelige) huid enige stress bezorgen dus daarom is het juist heel goed om na het drogen van de huid een lekkere aftershave op je huid te splashen.

Let op: een aftershave is geen parfum. De concentratie aan geurbestanddelen is nog lager dan in een Eau de Cologne. Dus over het algemeen zal de geur redelijk snel vervliegen. Het gaat bij een juiste aftershave daarom ook meer om verzorging dan om een (scherpe) lucht te verspreiden. Al zijn die laatste er genoeg. Bij het aftershave kopen dus goed op letten.

 

Wat is de beste Aftershave?

Als we het kaf van het koren scheiden kunnen we je zeker een aantal goede aftershaves aanbevelen. Zo is een Proraso Aftershave een wereldwijd bekende speler uit Italië. Zeer fijne aftershaves die ook nog eens vriendelijk geprijsd zijn. 

Een ander bekend en iconisch merk is Tabac Aftershave. Met hun lotion en aftershave balsem hebben ze 2 succesnummers in huis die al jaren de huid na een natte scheerbeurt optimaal verzorgen.

Tip: Lees in ons blog alles over huidverzorging voor mannen. Kan zeker geen kwaad om er zo achter te komen hoe je deze het beste kunt pamperen.

 

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van Aftershave?

Je kunt ontelbare soorten aftershave kopen. Degene die je niet in je handen moet laten sprankelen zijn de versies met veel alcohol en parfum aan boord. Zo’n aftershave kan een aanslag op je huid zijn. Al helemaal als je een gevoelige skin hebt.

Deze vaak goedkope jongens, drogen je huid alleen maar uit en dan heeft een aftershave een averechtse werking. Daarnaast moet je rekening houden met je eigen huidtype. Zo zijn er in aftershave land producten speciaal voor de gevoelige huid verkrijgbaar.

Een additionele oppepper voor de droge of gevoelige huid? Probeer een gezichtsserum. Ga je fijn vinden.  

 

Wat moet je doen met Aftershave?

Aftershave mannen. Wát doe je daar precies mee? Zoals hierboven beschreven is een fijne aftershave uitermate geschikt om je huid na het scheren te verfrissen, ontsmetten en te kalmeren.  Niets meer. Niets minder.

 

Hoe gebruik je Aftershave?

Easy. Na het scheren spoel je jouw gezicht met koud water af en dep je de huid droog. Als je, bijvoorbeeld, een aftershavebalsem gebruikt doe je daar een aantal druppels ter grootte van een M&M pinda van op je handpalm.

Daarna wrijf je een gelijkmatig laagje over beide handen en smeer het dan over het gezichtsoppervlak. Mocht je van een dikkige aftershavebalsem gebruik maken schep je met de vingertoppen en masseert de substantie stevig totdat de balsem door de warmte een smeerbare massa is.

Met een aftershavelotion giet je een aantal druppels in je handpalm en doe je eigenlijk dezelfde oefening als boven. Je smeert het lekker uit over je gezicht en laat de tintelingen van je meester maken.

 

Wat doet Aftershave balsem?

Een goede aftershave balsem bevat geen alcohol maar hydrateert, voedt en helpt vocht in de huid vast te houden. Het verzacht, kalmeert en heeft bijkans de eigenschappen van een gezichtscrème. Het helpt droogheid en de as vorming op de huid voorkomen.

Kwalitatieve aftershave balsem helpt juist bij een droge of trekkende huid. Fijne lijntjes in je gezicht kunnen ook vervagen. Een balsem heeft dus meer verzorgende eigenschappen dan een aftershavelotion.

Tip: Check ook ons artikel over aftershave balsem waarin je alles kunt lezen over de eigenschappen van dit specifieke aftershave product. 

 

Wat is Aftershave Parfum?

Het percentage aan geurstoffen ligt bij een aftershave parfum veel hoger dan bij een standaard aftershave. After shave is er puur om je huid na een scheerbeurt te verzorgen. De geur is secundair. Met een gevoelige huid raden wij daarom ook aan een aftershave te gebruiken met niet meer dan 2% aan geurstoffen. 

Wanneer er sprake is van een vette huid mannen lees dan bijgaand artikel. Weet je precies hoe je daar ook het beste mee om kunt gaan.  

Tip: Er bestaan ook geurloze aftershaves. Speciaal voor mannen met een gevoelige huid of die niet tegen parfumgeuren kunnen.

 

Voor wie is Aftershave geschikt?

Het zal je misschien verbazen maar een prettige aftershave balsem is ook zeer geschikt voor de dames. Door het aanbrengen van een verzorgende en desinfecterende aftershave op de huid na het scheren of waxen is dat net zo verlichtend als bij de man na het scheren van de stoppels.

Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Saponificio Varesino. Wedden dat je vriendin (stiekem) die legendarische aftershave balsem mee de badkamer in neemt? Zalvend voor de benen of bij de bikinilijn. Bedankt!

Wat is het verschil tussen een lotion, balsem & gel aftershave?

Een aftershave is verkrijgbaar als lotion, balsem of gel.

 

Aftershave Lotion

De lotion (ook wel splash genoemd) is de meest gangbare aftershave. De klassieke aftershaves met een laag parfum en alcoholgehalte voelen verfrissend en verkoelend aan. De versies met alcohol en een hogere mate van parfum kunnen prikken en vindt niet iedereen prettig.

Tip: kijk eens naar het traditionele Taylor of Old Bond Street. Die hebben naast de klassieke aftershaves ook additionele verzorgende producten voor, tijdens of na het scheren.  

 

Aftershave Balsem

Een after shave balsem of balm is een extra verzachtende aftershave in de vorm van balsem zonder alcohol. Voor mannen met een schrale of trekkende huid kan een aftershave balsem het juiste product zijn om de huid na het scheren te verzachten en te verzorgen.

De aftershave balm bevat namelijk voedende ingrediënten waardoor je met name de gevoelige huid op een comfortabele manier kunt kalmeren. 

Neem eens een kijkje in onze product range van het exclusieve Acca Kappa waar je buiten de verfijnde aftershaves ook jezelf op andere huidverzorging kunt trakteren.

 

Aftershave Gel

Dit product zit qua substantie tussen een lotion en balsem in. Een aftershave gel bevat niet de vettige voedende ingrediënten van een aftershave balsem maar wel meer verkoelende bestanddelen dan een aftershavelotion.

Een gel bevat ook geen alcohol en zal het de huid ook niet uitdrogen. De juiste after shave gel zal door de kalmerende ingrediënten ook hydrateren en bevat het meestal ook anti-aging eigenschappen.

 

Tot slot

Als het op aftershave kopen aankomt hopen we je nu wegwijs gemaakt te hebben in de diverse soorten en hun werking. Dan kom je er nu vast uit! Mocht je toch nog vragen hebben schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Uiteraard helpen we je graag!

Enjoy.

Je vrienden, The Alpha Men.