Terug
256 products
-40%
€15,95
€9,57
Terug
256 products

Scheerzeep

Wil jij het scheren aangenamer maken? Maak dan gebruik van een scheerzeep. Het gebruik van scheerzeep zorgt voor een comfortabele scheerbeurt en een glad resultaat, zonder irritatie. The Alpha Men heeft een ruim assortiment met scheerzepen in verschillende prijsklassen en merken, zoals Baxter of California, Captain Fawcett en Prosaro.

Wat is scheerzeep?

De scheerzeep ken je van de oude, traditionele manier van scheren. Het product bestaat dan ook al heel erg lang. Het is een wat hardere zeep die iets meer wrijving met de scheerkwast nodig heeft. Vervolgens wordt de zeep op de kwast met water opgeklopt tot een rijk schuim. Het schuim wat je met een scheerzeep creëert is bijna met geen ander product te evenaren. Het creëren van het perfecte, rijke schuim, kost wel iets meer tijd en vaardigheid dan bijvoorbeeld bij het gebruik van een scheercrème.

Hoe gebruik je scheerzeep?

Het gebruik van scheerzeep begint al bij de aanschaf van het materiaal. Je hebt niet alleen een goede scheerzeep, maar ook een kwast en scheerkom nodig. Met de kwast en lauwwarm water klop je de zeep in de kom op tot een mooi schuim (opschuimen). Vervolgens breng je met de scheerkwast een ruime hoeveelheid zeep in draaiende bewegingen aan op je gezicht. Door toedoen van het zeep worden de baardharen zacht, waardoor deze eenvoudig te scheren zijn. Daarnaast zorgt de zeep voor een dun beschermlaagje over de huid, waardoor irritatie verminderd wordt.


Is het gebruik van een scheerzeep duurzaam?

Door de harde samenstelling van de zepen zijn deze producten in het gebruik zuiniger dan andere scheerproducten, zoals bijvoorbeeld scheercrèmes. Scheerzepen worden ook gemaakt met enkel natuurlijke ingrediënten. Wanneer je huid niet goed tegen chemicaliën kan, dan is een scheerzeep dus ideaal voor jou. Sommige scheerzepen zijn zelfs 100% veganistisch. Daarnaast bieden wij ook navulverpakkingen van bepaalde merken. Hiermee gebruik je jouw favoriete zeep extra voordelig.

 

Is scheerzeep geschikt voor de gevoelige huid?

Een scheerzeep is zeer geschikt voor de gevoelige huid. Deze producten zijn verkrijgbaar met enkel natuurlijke ingrediënten en zelfs geheel geurloos. Ook brengen goede scheerzepen over het algemeen de beste beschermlaag aan op de huid. Dit voorkomt ook voor dat gevoelige huid teveel stress ervaart van het scheermes. Heb je snel een droge huid? Kies dan voor een scheercrème met hydraterende eigenschappen, zoals de Sandelwood scheerzeep van Taylor of Old Bond Street.

 

Moet ik voor een zachte, semi harde, of harde scheerzeep kiezen?

Wat de beste scheerzeep voor jou is, hangt af van jouw persoonlijke wensen en je ervaring met nat scheren. Wanneer je net begint met nat scheren, raden wij het gebruik van een zachte of semi-harde scheerzeep aan. Wanneer je al wat langer bezig bent met nat scheren, en mooi schuim voor jou belangrijk is, kun je beter voor een harde scheerzeep kiezen.

 

Wat is de beste scheerzeep?

Wij verkopen een uitgebreid assortiment aan scheerzepen. De beste merken die we verkopen bij The Alpha Men zijn: Martin de Candre, Taylor of Old Bondstreet, Phoenix Artisan Accoutrements , Muhle, TFS, Captain Fawcett, Razorock en Proraso.

Een populaire scheerzeep is de Green Original Scheerzeep van Proraso. De zeep bevat Eucalyptus olie, dat de huid stimuleert en kalmeert. Daarnaast is deze zeep vrij van parabenen, minerale oliën en SLS. Deze scheerzeep is geschikt voor alle huidtypes.

 

Een andere veel verkochte scheerzeep is de Tuscan Oud scheerzeep van Razorock. Deze zeep bevat shea butter, argan olie, aloë vera en lanoline. Deze ingrediënten geven de baardharen een goede hydratatie, waardoor ze zacht worden en makkelijk zijn weg te scheren. Deze zeep geeft ook goed schuim af, waardoor het mes makkelijk over de huid kan glijden. Hierdoor worden scheerwondjes voorkomen.