Je beoordeling toevoegen
-50%

The Alpha Men 
X BioRacer - Epic BIB Short

€124,00
€62,00
Dinsdag in huis
Nog 1 op voorraad

In samenwerking met Bioracer hebben we deze BIB ontwikkeld. Ons ontwerp en de allerbeste kwaliteit die Bioracer te bieden heeft. Het resultaat is een BIB met een topzeem en goede pasvorm.

Deze zit als een tweede huid!

 • Voorgevormd en gemodelleerd naar het lichaam in fietshouding
 • Naadloze integratie van gripmateriaal Minder naden & materiaal
 • Lichtgewicht minimalistische constructie Vapor herenzeem

 

Maatvoering:

L en XL zijn de meest verkochte maten.

85 kilogram en een lengte van 185 cm is perfect voor een L.

 

BioRacer:

In de afgelopen twee jaar hebben we diepgaand onderzoek verricht naar de verbetering van het meest essentiële onderdeel van een fietsuitrusting: de korte bretelbroek.

Voor dit onderzoek keken we naar de structuur van een breed scala aan korte bretelbroeken, met speciale aandacht voor de verbetering van het comfort, de prestaties en het uiterlijk.

Hierbij zijn we van een aantal belangrijke problemen uitgegaan.

 • Fietsen van carbon, wielen, zadels en schoenen worden steeds lichter en stijver; maar het menselijk lichaam blijft zacht en krijgt daardoor veel klappen te verduren. Hoe kunnen we het lichaam beter ondersteunen?
   
 • Het gripmateriaal op de benen, dat op de huid drukt, zorgt er vaak voor dat fietsers (zelfs getrainde sporters) eruit zien alsof ze een paar kilo zijn aangekomen. Hoe kunnen we de pasvorm en de uitstraling verbeteren?
   

Het resultaat: de Epic korte bretelbroek.

 

Kenmerken
De gemodelleerde vorm geeft extra steun als je op de fiets zit.
Op de stof in de broekspijpen zit geïntegreerd gripmateriaal dat de spieren door middel van afwisselende strakheid verschillende maten van steun biedt.

Zeem
De Vapor-zeem hoort bij onze nieuwste generatie zemen en betekent een grote stap vooruit in termen van ademend vermogen en demping. Tijdens de ontwikkeling luidde de belangrijkste onderzoeksvraag: hoe kunnen we de demping verbeteren die nodig is om de stijfheid van fietsen van carbon op te vangen zonder materiaal aan de zeem toe te voegen? Het resultaat: De Vapor-technologie.
 

De materialen in de zeem bevatten een ademende toplaag die de wrijving vermindert. 2 tussenlagen zorgen voor ademend vermogen en vochttransport. De hoofdlaag is waar het allemaal gebeurt. We maken gebruik van Evapore, een 3D-webbing met een groter dempend vermogen. Onder druk verandert Evapore in een soort rubber, waardoor het zelfs in maximaal samengeperste toestand nog steeds demping geeft. Bovendien is dit materiaal waterafstotend, waardoor het transpiratievocht afvoert. Zo blijft de zeem altijd droog.
 

De voordelen spreken voor zich.
 

 • De zeem blijft compact.
 • Door het lagere zwaartepunt op het zadel heb je meer controle over je fiets.De stabiliteit op het zadel neemt toe.
 • Betere krachtoverdracht, minder massa.
 • Meer steun met slechts 30% van het materiaal.

 

5 sterren uit 2 reviews
Uw review toevoegen